Hagymaleves sajtgombócokkal 2012-bõl
sponsored links
A gombócos ötlet a femináról van. Magát a levest saját elgondolás alapján készítettem. Elsõre egész jó lett, de legközelebb tejszínt használok, és kevesebb vizet. Valamint pürésítem a hagymát.
Ez sem egy friss recept, de igyekszem visszaemlékezni, hogyan is készítettem pontosan.
Elkészítése
A hagymákat felaprózzuk, és forró margarinon megfonnyasztjuk. Vízzel felöntjük, és amikor felforr, sóval, borssal, delikáttal ízesítjük.
Kb. 15-20 perces fõzés után beleszaggatjuk a sajtgombócokat. (Elvileg gombócokat formázunk... de ránézésre nekem nem tûnt olyannak, mint amit szépen lehet formázni. Ezért evõkanállal nagyokat szaggattam a levesbe. Kb. fél evõkanálnyit. De szerintem kisebbet is lehet, mint a nokedlit.)
További 10-15 perces fõzés után, kimerünk egy kevés levet, elkeverjük benne a tejfölt és összeforraljuk a levessel.
Hozzávalók:
3 közepes újhagyma
1 vöröshagyma ...