Hagym?s zsemle
sponsored links
A csal?d kedvenc zsemle receptj?t szeretn?m nektek most bemutatni. Annyira finomak, hogy nem gy?z?k eleget s?tni bel?l?k... Elk?sz?t?se roppant egyszer?, csak egy p?r hozz?val? kell ?s m?r foghatunk is neki. Hozz?val?k: 25 g friss ?leszt?, 1 evk. cukor, 2 evk. liszt, 150 ml langyos v?z. M?g: 600 g liszt, 1 j? kisk. s?, kb. 250-300 ml langyos v?z a dagaszt?shoz, 2 hagyma apr?ra v?gva kev?s olajon megdinsztelve, f?szerpaprik?zva. Tetej?re 1 eg?sz toj?s, szez?mmag, k?m?nymag, ?s persze a kis k?posztalevelek(elhagyhat?k). El?sz?r a hagym?t megdinsztelj?k, f?szerezz?k, kih?tj?k. Az ?leszt?t felfutattjuk, hozz?adjuk a megszit?lt liszthez, langyos s?s vizzel bedagasztjuk , majd a v?g?n hozz?dagasztjuk a dinsztelt hagym?t is. Letakarjuk, egy j? ?r?t kelni hagyjuk. Azut?n kis zseml?ket form?lunk. 20 perc pihentet?s ut?n k?posztalev?lre helyezz?k(ha van), felvert toj?ssal lekenj?k, megsz?rjuk k?m?nymaggal vagy szez?mmaggal, majd el?meleg?tett 180 fokos s?t?be toljuk ?s k?szre s?tj?k.