Habos, szaftos szedres s?tem?ny
sponsored links
Most egy nagyon finom s?tit fogok nektek bemutatni. Szeg?ny Nagyim mindig meggyel k?sz?tette, mi gyerekek percek alatt felzab?ltuk olyan finom volt. Most szederrel pr?b?lkoztam, eszm?letlen finom volt. Hozz?val?k: 4 toj?ss?rga, 150 g cukor, 150 ml tej, 100 g vaj, 200 g liszt, 20 g kaka?, f?l s?t?por. M?g: 4 toj?sfeh?rje, 100 g cukor, 2 evk. ?fonyalekv?r, 400 g friss szeder. K?sz?t?nk egy barna lapot. A toj?ss?rg?kat a cukorral j?l elkavarjuk, hozz?adjuk a tejet, a l?gy vajat, az ?tszit?lt kaka?t, majd a s?t?poros lisztet. S?t?pap?ros tepsibe t?ltj?k ?s el?meleg?tett 180 fokos s?t?be toljuk, t?pr?b?ig s?tj?k. A meleg s?tire ?fonyalekv?rt ken?nk, majd r?pakoljuk a megmosott, lecsepegtetett szedret. Tetej?re a kem?nyre felvert toj?sfeh?rje habot sim?tjuk, p?r percre m?g visszatessz?k a s?t?be m?g a teteje aranybarn?ra pirul.