Habos, szaftos szedres s?tem?ny

2021-09-12

sponsored links

Most egy nagyon finom s?tit fogok nektek bemutatni. Szeg?ny Nagyim mindig meggyel k?sz?tette, mi gyerekek percek alatt felzab?ltuk olyan finom volt. Most szederrel pr?b?lkoztam, eszm?letlen finom volt. Hozz?val?k: 4 toj?ss?rga, 150 g cukor, 150 ml tej, 100 g vaj, 200 g liszt, 20 g kaka?, f?l s?t?por. M?g: 4 toj?sfeh?rje, 100 g cukor, 2 evk. ?fonyalekv?r, 400 g friss szeder. K?sz?t?nk egy barna lapot. A toj?ss?rg?kat a cukorral j?l elkavarjuk, hozz?adjuk a tejet, a l?gy vajat, az ?tszit?lt kaka?t, majd a s?t?poros lisztet. S?t?pap?ros tepsibe t?ltj?k ?s el?meleg?tett 180 fokos s?t?be toljuk, t?pr?b?ig s?tj?k.
A meleg s?tire ?fonyalekv?rt ken?nk, majd r?pakoljuk a megmosott, lecsepegtetett szedret. Tetej?re a kem?nyre felvert toj?sfeh?rje habot sim?tjuk, p?r percre m?g visszatessz?k a s?t?be m?g a teteje aranybarn?ra pirul.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2021/09...

sponsored links

Keres?s