Habos isler

2018-11-16

sponsored links

Teszts?t?s k?sz?lt anyu?kn?l a habos islerb?l, mint lehets?ges kar?csonyi s?tib?l. Anyuk?m nagy Gasztroangyal rajong? ?s nemr?giben ?ppen ennek az islernek az elk?sz?t?s?t mutatt?k be a m?sorban. Persze azonnal le kellett t?lten?nk a receptet, annyira megtetszett neki. R?gt?n kijelentette, hogy ha ?tmegy a teszten - vagyis finom ?s nem t?l id?ig?nyes az elk?sz?t?se - akkor ez lesz az egyik s?tem?ny a kar?csonyi asztalon.



Jelentem, ?tment. Azzal a kit?tellel, hogy max 6 cm ?tm?r?j? szaggat?val v?gja ki a korongokat, hogy viszonylag kicsi islereket kapjunk, mert nagyon-nagyon t?m?ny a teljes csokim?z ?s a toj?shab miatt. Sz?val egyszerre egy ?ppen el?g bel?le.

?s ?me a recept.

Hozz?val?k a t?szt?hoz:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- van?li?s cukor
- 1 toj?s s?rg?ja
- reszelt citromh?j

A t?szta hozz?val?it gyors mozdulatokkal ?sszedolgozzuk, linzert?szt?t k?sz?t?nk bel?le. G?mbb? form?zzuk, folpackba csomagoljuk ?s minimum f?l ?r?ra h?t?be tessz?k.

Ezut?n kb. f?l centi vastagra kiny?jtjuk, k?r alak? t?sztaszaggat?val kiszaggatjuk. S?t?pap?rral b?lelt s?t?lapra sorakoztatjuk ?s 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben kb. 5 perc alatt megs?tj?k. Kih?tj?k.



Hozz?val?k a habhoz:
- 6 toj?sfeh?rje
- cukor (a toj?sfeh?rje s?ly?nak k?tszerese)

A toj?sfeh?rj?ket a cukorral ?sszeforr?s?tjuk egy l?basban folyamatos ?s gyors keverget?s mellett. Ezut?n kem?ny habb? verj?k. Csillagcs?r?s habzs?kba t?ltj?k ?s minden m?sodik linzerkarik?t k?rk?r?s mozdulattal megt?lt?nk. Mindegyikre r?tessz?k a tetej?t.

Hozz?val?k a bevonathoz:
- 30 dkg magas kaka?tartalm? ?tcsokol?d?

A csokol?d?t egy l?basba t?rdelj?k ?s g?zf?rd? felett megolvasztjuk. Az olvasztott csokival bevonjuk az islereket, ?gy hogy az oldal?ra is jusson bel?le.

A s?tem?nyeket t?lc?ra rendezz?k ?s h?t?ben hagyjuk r?dermedni a csokit.




Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2018/11/habos-...

sponsored links

Keres?s