Habos diós-málnás süti
sponsored links
Hasonló sütit sokszor csináltam már meggyel, de most olyan sok málnám volt, hogy gondoltam, kipróbálom egyszer már azzal is. Ez az igazán édes hab a tetején éppen az ilyen savanykás gyümölcsökkel alkot igazán izgalmas párost. A habot direkt kristálycukorral készítettem, úgy éreztem, jobban illik a málnában lévõ kis magokhoz, mint a simább, lágyabb porcukor. Mindez egy kis dióval megspékelve, édes bûnbeesés... :-)
A készítésnél érdemes megvárni, amíg tényleg kihûl minden hozzávaló, nevezetesen a piskóta és a zselé, mielõtt a kettõt összeházasítanánk. Én kicsit türelmetlen voltam ezúttal, és sikerült is egy picit eláztatnom a piskótámat a málnával. Így is finom volt persze, a lányomnak pl. direkt így ízlett jobban, de ezt azért mindenképp szerettem volna megjegyezni.
Hozzávalók 24x38 cm-es tepsihez
Piskótához:
4 tojás
2 ek liszt (4 dkg)
fél cs sütõpor
3 púpozott ek darált dió
4 ek cukor
Málnazseléhez:
fél kg málna
10 dkg cukor ...