HABOS CSERESZNYÉS PITETORTA
sponsored links
Citrusos cseresznye, csokis ricottakrém, omlós mandulás pitetészta... és a tetején habcsók, habcsók és még több habcsók... Kell ennél több egy tortában? Miután Mimi modellt állt a tortatállal, rögtön neki is kezdett a kupola lebontásának. Nem rossz ötlet, én mégis azt javaslom, hogy minden egyes falatba az összes rétegbõl jusson! Így lesz egyszerre krémes és roppanós! A torta a Nagykörû Cseresznyetortája versenyen is indul, akit érdekelnek a részletek, az látogasson el a Nagykörû Tortája Facebook oldalára!
Hozzávalók:
Tészta:
115 g vaj
225 g liszt
csipet só
40 g kristálycukor
20 g darált mandula
1 gyengén felvert tojás
fél tojáshéjnyi hideg víz
Ricottás réteg:
250 g ricotta vagy túró
2-3 evõkanál mascarpone ...