Habkönnyû tejberizs

2010-08-14

sponsored links

A tejberizs az egyik olyan étel, amit rengetegszer készítek. Többnyire Gegének már a könyökén jön ki, de én egyszerûen nem tudok vele leállni.. Amióta pedig egycsipet tanácsát kipróbáltam, még jobban csúszik.


Hozzávalók (4 adagra)
  • 200 g rizs
  • 6 dl víz
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • kb. 100 g cukor
  • fél citrom héja reszelve
  • 2 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 2 dl cukros tejszín felverve
A rizst egy csipet sóval feltettem a vízben fõni. Amikor a víz elforrt, hozzáöntöttem a tejet, a cukrot és a citromhéjat. A vanília magjait is belekevertem, majd hagytam forrni. Miután már a tejet is magába szívta,  hozzáadtam a tejszínt, levettem a gázról és fedõ alatt tovább pároltam.

Tálalás elõtt felvertem 2 dl cukrozott tejszínt, és abba forgattam bele a rizst. Egy teljesen krémes és nagyon lágy "masszát" kaptam. Eszméletlen!


Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/08/habko...

sponsored links

Keres?s