Habk?nny? gy?m?lcs?s szelet
sponsored links
Ebbe a kevert t?sztamassz?ba egy kis tejsz?nhabot is felver?nk, ett?l lesz olyan habk?nny? ?s pihe-puha. Mellette sz?l m?g a gyorsas?g is, hiszen egy t?lban kever?nk ?ssze mindent folyamatosan p?r perc alatt - a gy?m?lcs?k tetsz?s ?s ?zl?s szerint ker?lnek bele, ?s a s?t?si id? is mind?ssze 15-18 perc. Viszonylag nagy adagnak mondhat?, de n?lunk igen hamar elfogyott. Az?rt m?snapra hagytam meg 2-3 szeletet a fi?knak, ezzel kijelenthetem, hogy m?snapra is nagyon finom puha marad. A ny?ron m?g sok m?s gy?m?lccsel is el fogom k?sz?teni, most ez lett a kedvenc recept. ?
Alapj?ban v?ve p?r hete l?ttam a receptet az interneten, de mire n?h?ny h?t ut?n odaker?ltem, hogy elk?sz?tem, teljesen ?talak?tottam saj?t ?zl?s ?s ?rz?s alapj?n. Kicsivel t?bb toj?ssal k?sz?tettem, kevesebb cukorral, pluszban tejet is adtam hozz?, mert s?r?nek ?t?ltem meg a t?szt?t, viszont kevesebb liszttel k?sz?tettem... Sz?val teljesen m?s recept lett bel?le, mint amit el?sz?r l?ttam. ?pp ez?rt amikor egyengettem a nyers t?sztamassz?t a tepsibe ?s pottyantgattam bele a gy?m?lcs?ket, k?v?ncsian v?rtam, milyen lesz a v?geredm?ny, ?s hogy ehet? lesz-e. ? Jelentem,nagyon finom lett!! Szuper kis s?tit siker?lt ?sszehozni.
Hozz?val?k:
kb. 30x35 cm-es tepsihez
200 ml habtejsz?n
20 dkg krist?lycukor
30 dkg finomliszt (n?lam 20 dkg finomliszt + 10 dkg t?nk?lyb?zaliszt)
5 db nagyobb toj?s
1 csomag s?t?por (12 g)
1 csomag van?li?s cukor
kb. 1 dl tej
+ ?zl?s szerint gy?m?lcs?k (n?lam ?fonya, eper, cseresznye)
a tetej?re pici porcukor
A s?tem?nyes k?nyvem megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A tepsit enyh?n kivajazzuk, meghintj?k liszttel.
- A s?t?t el?meleg?tj?k 180 fokra.
- A toj?st a cukrokkal habosra keverj?k a mixer legmagasabb fokozat?n kb. 4-5 percig (feh?red?sig). Majd hozz?adjuk a hideg habtejsz?nt, felverj?k. V?g?l fakan?llal ?vatosan hozz?keverj?k a s?t?porral elkevert lisztet is, sim?ra. Mivel ekkor m?g el?g s?r? a t?szta, hozz??ntj?k a tejet, mellyel szint?n sim?ra keverj?k. (?rdemes fokozatosan hozz??ntetni, nem biztos, hogy kell - ez f?gg a toj?s m?ret?t?l, a liszt min?s?g?t?l, a tejsz?n zs?ross?g?t?l ?s felverhet?s?g?t?l stb.)
- A t?sztamassz?t a tepsibe egyengetj?k, ?zl?s szerint belepotyogtatjuk a megmosott, megsz?r?tott gy?m?lcs?ket.
- Az el?meleg?tett 180 fokos s?t?ben als?-fels? s?t?ssel kb. 15-17 percig s?tj?k. (A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet, v?gezz?nk t?pr?b?t!)
- A langyos vagy kih?lt t?szt?t felszeletelj?k, porcukorral meghintve t?laljuk.
S?t?s el?tt
J? ?tv?gyat!