Habcs?k tekercs

2021-05-24

sponsored links



 Hozz?val?k: (30X40 cm-es tepsihez)

200 g toj?s feh?rje (kb 6 toj?s)

300 g cukor

1 kiskan?l ecet

2 ev?kan?l ?tkez?si kem?ny?t?

100 g mandulaforg?cs


A kr?mhez:

250 g mascarpone

100 g porcukor

200 ml tejsz?n

van?lia

friss gy?m?lcs (vagy szirupban eltett)



A toj?sok feh?rj?t nagyon kem?nyre verj?k a cukorral, a legv?g?n hozz?adjuk az ecetet ?s az ?tkez?si kem?ny?t?t. S?t?pap?ros tepsibe sim?tjuk, megsz?rjuk az el?z?leg sz?razon megpir?tott mandulaforg?ccsal ?s 150 C fokra el?meleg?tett s?t?ben megs?tj?k (nekem 40 perc kellett, hogy a habcs?k k?v?l ropog?sra s?lj?n, bel?l kiss? l?gy maradjon).

A s?t?b?l kiv?ve p?r percig h?lni hagyjuk, majd r?bor?tunk egy s?t?pap?rt ?s egy deszk?t ?s hirtelen mozdulattal ?tford?tjuk. ?vatosan leh?zzuk r?la a s?t?pap?rt ?s teljesen kih?tj?k.

Am?g a habcs?k s?l elk?sz?tj?k a kr?met: a mascarpon?t kihabos?tjuk a porcukorral, majd a hozz? adott hideg tejsz?nnel. Van?li?val ?zes?tj?k.

A kih?lt lapot megkenj?k a kr?mmel, megsz?rjuk gy?m?lccsel ?s a pap?r seg?ts?g?vel ?vatosan feltekerj?k. Nem baj, ha kiss? megrepedezik.

Gy?m?lcssziruppal t?lalhajuk.

T?lthetj?k citromkr?mmel, karamellkr?mmel, b?rmivel finom.





Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2021/05/habcsok-...

sponsored links

Keres?s