H?zi t?r? k?szit?se
sponsored links
2 liter h?zi vagy 3,5 % os bolti tej
1 ev?kan?l finom s?
4 ev?kan?l 10% ecet
Elk?sz?t?se :
Meleg?ts?k fel a tejet 80-fokra, majd adjuk hozz? a s?t. Keverj?k el a tejben.
Csorgassuk bele az ecetet,majd ?vatosan belekavarunk, hogy mindenhov? ?rjen el az ecet, Ezut?n,kapcsoljuk ki alatta a g?zt ?s hagyjuk lefedve 15-20 percet ?llni, am?g a sav? kicsap?dik.S?r? sz?v?s? anyagon sz?rj?k le,majd mossuk ?t hideg v?zzel. Hagyjuk 10 percig a szit?ban am?g teljesen lecsepeg r?la a v?z, majd fogyaszthatjuk.
A visszamaradt sav?t haszn?ljuk fel kelt t?szta dagaszt?s?hoz.
Ebb?l az adagb?l 40 dkg t?r?m lett ?s 1,2 liter sav? maradt vissza.