H?ZI MAJON?Z
sponsored links
H?ZI MAJON?Z
Egy r?gen meg?rt, de k?zz? nem tett receptbe botlottam ahogyan a blogomat rendezgettem. Mi?rt is ne tegyem fel a h?zi majon?z receptet, amikor h?sv?tra biztosan sokan k?sz?tenek h?zi majon?zt.. Igaz, most ink?bb csak friss ?s h?zi toj?sb?l javaslom elk?sz?teni, nem mern?m ebben az id?ben, amikor ?gy terjed a v?rus, bolti toj?b?l neki?llni az elk?sz?t?s?hez.
A f?rjem sokszor ism?telgette, hogy annak idej?n az ? anyuk?ja 1 liter olajb?l k?sz?tett nagyon-nagyon finom majon?zt otthon, kikerest?k az anyuk?ja k?zzel ?rott szak?csk?nyv?b?l a receptet ?s elk?sz?tett?k. Mi f?l liter olajb?l k?sz?tett?k el, ?gy is nagyon sokalltam, de t?nyleg annyira finom volt, hogy m?snap d?lig meg is ett?k.. A receptet 1 literre adom meg, ?n a fel?t k?sz?tettem el (3 toj?ss?rg?val).
HOZZ?VAL?K
1 liter olaj
5 toj?ss?rga
2 kk must?r
180 gramm tejf?l
s?
ELK?SZ?T?SE
- A toj?ss?rg?t felhabos?tjuk, majd FOKOZATOSAN !!! adjuk hozz? az olajat ?s ?gy dolgozzuk ?ssze. Mi egy botmixert haszn?ltunk. Mikor k?szen vagyunk, ?zes?ts?k a fenti hozz?val?kkal.
A Facebookon itt tudtok hozz?m csatlakozni.