H?sv?ti marad?kment?s avagy a sonka m?sodik es?lye

2021-04-11

sponsored links


?vek ?ta nagyon sok hasznos ?tletet lehet tal?lni a marad?k sonka felhaszn?l?s?ra , de eddig ez engem kev?sb? hozott l?zba, ugyanis n?lunk sosem volt marad?k. Az ut?bbi k?t ?vben viszont nehezebben fogyott a sonka. Nem gondoln?m, hogy t?lv?s?roltam magam, mert megk?zel?t?leg azonos mennyis?get szoktam venni, m?gis kedvetlen?l tologattuk az utols? szeleteket, ez?rt k?r?ln?ztem a receptek k?z?tt. A nagy klasszikusok, mint a sonk?st?szta, sonkagomb?c levesbet?t vagy sonkakr?m kicsit unalmasnak t?nt, b?r a sonkakr?met az?rt kipr?b?ltam.
Ezt az ?telt egy tiroli gomb?c ihlette, ?m ott savany?k?poszta k?retet aj?nlottak, nekem meg valami?rt bekattant a tormam?rt?s, de ez egy?ltal?n nem zavart bele az ?lvezetbe.
Az eredeti recept szerint pir?tott zsemlekock?kat kevertek a massz?ba, ?n viszont a saj?t h?sv?tr?l maradt kal?csomb?l - ami r?ad?sul sz?nhidr?tcs?kkentett liszttel k?sz?lt -  csin?ltam pir?tott kock?kat. 
A tiroli gomb?cban szalonna ?s kolb?sz volt, az eny?mben sonka van, r?ad?sul ?n m?g f?tt krumplit is tettem bele, mert ott ?rv?lkodott a h?t?ben. A liszt szint?n ch cs?kkentett.

Hozz?val?k:
150g zs?rosabb sonka dar?lva
200g f?tt, ?tt?rt burgonya
100g kock?zott, p?rolt hagyma
100g pir?tott kal?cskocka
  50g ch cs?kk. liszt
  3 db toj?s
S?b?l ?vatosan tegy?nk a sonka miatt, bors mehet bele ?s ?n m?g marad?k medvehagymasz?rat is v?gtam bele , no meg b?ven petrezselyemz?ldet. 
Ha ledar?ljuk a sonk?t, akkor k?zzel minden ?sszekeverhet?, de ?n egy 
k?s?s apr?t?ban v?gtam/kevertem ?ssze mindent, azut?n egy rudat form?ztam a massz?b?l ?s folpack f?li?ba tekertem , ?gy tettem lass? forr?sban l?v? v?zbe ?s kb 25 percig f?ztem.
Term?szetesen lehet gomb?cokat is csin?lni, mint az eredeti  recept ?rta, de nekem ez most egyszer?bb volt.


A pir?tott kal?cskock?k ropog?sak persze nem maradtak, de nem ?ztak el, megmaradtak kem?ny, haraphat? ?llag?nak.



A tormam?rt?s nagyon egyszer?en k?sz?lt. Pontos mennyis?geket ebb?l nem tudok mondani, de ?gy kezdtem, hogy 7dkg vaj+ 1ek olaj kever?k?t megfuttattam kb 5 dkg ch cs?kk. lisztet ?s fel?nt?ttem annyi tej+v?z kever?k?vel, hogy a kell? mennyis?get ?s s?r?s?get el?rjem.
Belekevertem 2 nagy ek. ecetes torm?t, s?ztam ?s m?g egy kev?s citromlevet is tettem bele.

Folytats a blogon ... https://daisyterme.blogspot.com/2021/...

sponsored links

Keres?s