H?sv?ti marad?kment?s avagy a sonka m?sodik es?lye
sponsored links
Ezt az ?telt egy tiroli gomb?c ihlette, ?m ott savany?k?poszta k?retet aj?nlottak, nekem meg valami?rt bekattant a tormam?rt?s, de ez egy?ltal?n nem zavart bele az ?lvezetbe.
Az eredeti recept szerint pir?tott zsemlekock?kat kevertek a massz?ba, ?n viszont a saj?t h?sv?tr?l maradt kal?csomb?l - ami r?ad?sul sz?nhidr?tcs?kkentett liszttel k?sz?lt - csin?ltam pir?tott kock?kat.
A tiroli gomb?cban szalonna ?s kolb?sz volt, az eny?mben sonka van, r?ad?sul ?n m?g f?tt krumplit is tettem bele, mert ott ?rv?lkodott a h?t?ben. A liszt szint?n ch cs?kkentett.
A pir?tott kal?cskock?k ropog?sak persze nem maradtak, de nem ?ztak el, megmaradtak kem?ny, haraphat? ?llag?nak.
Hozz?val?k:
150g zs?rosabb sonka dar?lva
200g f?tt, ?tt?rt burgonya
100g kock?zott, p?rolt hagyma
100g pir?tott kal?cskocka
50g ch cs?kk. liszt
3 db toj?s
S?b?l ?vatosan tegy?nk a sonka miatt, bors mehet bele ?s ?n m?g marad?k medvehagymasz?rat is v?gtam bele , no meg b?ven petrezselyemz?ldet.
Ha ledar?ljuk a sonk?t, akkor k?zzel minden ?sszekeverhet?, de ?n egy
k?s?s apr?t?ban v?gtam/kevertem ?ssze mindent, azut?n egy rudat form?ztam a massz?b?l ?s folpack f?li?ba tekertem , ?gy tettem lass? forr?sban l?v? v?zbe ?s kb 25 percig f?ztem.
Term?szetesen lehet gomb?cokat is csin?lni, mint az eredeti recept ?rta, de nekem ez most egyszer?bb volt.
A tormam?rt?s nagyon egyszer?en k?sz?lt. Pontos mennyis?geket ebb?l nem tudok mondani, de ?gy kezdtem, hogy 7dkg vaj+ 1ek olaj kever?k?t megfuttattam kb 5 dkg ch cs?kk. lisztet ?s fel?nt?ttem annyi tej+v?z kever?k?vel, hogy a kell? mennyis?get ?s s?r?s?get el?rjem.
Belekevertem 2 nagy ek. ecetes torm?t, s?ztam ?s m?g egy kev?s citromlevet is tettem bele.