H?sgomb?cos karal?b?

2020-04-26

sponsored links

karalhusgomb.jpg

Tov?bbra is a k?nyelem ?s eg?szs?g jegy?ben, amikor siker?lt egy gyors v?s?rl?st is beiktatni.

Minden tavasszal, amikor megjelenik a sok-sok karal?b? a piacon ?s a boltokban is, szoktam t?lt?tt karal?b?t f?zni. R?gebben ilyenkor helyes kicsi karal?b?k voltak, olyanokat m?r j? ideje nem l?ttam ? persze az akkor volt, amikor m?g egy?rtelm? volt, hogy mikor milyen z?lds?gnek, gy?m?lcsnek van szezonja. Ez manaps?g m?r nem ?gy van ? kiv?tel tal?n, ha valaki a saj?t kertj?ben termeli ezeket. Ez?rt m?r a legritk?bb esetben t?lt?m meg a karal?b?t, marad a kock?ra v?gott, amit ugyan?gy f?z?k meg, k?z? pakolva a h?sgomb?cokat.

Most olyan sz?p, friss volt a levele is, hogy cs?kokra v?gva azt is k?z? raktam, valamint j? sok snidlinget, ?s a szok?sos petrezselymet. Ut?bbiak az erk?lyen termettek, teh?t ezek is igaz?n frissek voltak.

Egyebekben ugyan?gy k?sz?lt, mint m?skor, tejf?llel habarva, csak most nem liszttel, hanem kem?ny?t?vel, nem t?l nagy mennyis?ggel, nem akartam, hogy t?l s?r? legyen. A gomb?cok vegyes dar?lt marha- ?s sert?sh?sb?l voltak, 40 dkg h?shoz s?t, feh?r borsot, r?mai k?m?nyt, ?r?lt koriandert ?s10 dkg f?tt rizst tettem. Nem t?l nagy gomb?cokat form?ztam, ?gy tettem a karal?b?kock?k tetej?re, Azt?n annyi v?zzel ?nt?ttem f?l, ami ellepte. El?g gyorsan megf?tt, el?g gyorsan el is fogyott.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... https://beck.blog.hu/2020/04/26/husgo...

sponsored links

Keres?s