Görög saláta
sponsored links
Könnyû kis nyár esti vacsora.
Görög saláta
Hozzávalók / 6 adag:
A salátához:
4 db paradicsom
1 db kígyóuborka
4 kis fej lila hagyma
20 dkg olajbogyó
125 g feta sajt
Az öntethez:
4 ek olívaolaj
1.5 tk citromlé
1 tk bazsalikom (púpozott)
Elkészítés:
- Elõször az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.
- Egy órára a hûtõbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
- A paradicsomot, uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.
- Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.
- Kivesszük az öntetet a hûtõbõl, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön.
- Egy-két órára hûtõbe tesszük, majd magában vagy hús mellé tálaljuk.
- Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel.