Göngyölt fasírt töltött tojással
sponsored links
Ez a recept úgy született, hogy a lányom nem szereti a májat viszont mi a férjemmel imádjuk. Gondoltam akkor fasírtot göngyölök baconbe. A töltött tojás nagy kedvenc az bármikor jöhet úgyhogy ez lett a köret.
Hozzávalók:
Göngyölt húshoz:
fél kiló darált hús
egy csomag vékony sonka vagy bacon
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 egész tojás
3 ek zabpehely (ledarálva)
2 kk Himalája só
bors, oregánó
Töltött tojáshoz
10 fõtt tojás
2 kk mustár
2 kk vaj
fél kis fej vöröshagyma lereszelve (hogy ne legyenek nagy darabok a töltelékben)
Himalája só
bors
Elkészítés:
dolgozzuk össze a fasírt hozzávalóit és készítsünk kis gombócokat majd tekerjük sonkába vagy baconbe. Tegyük egymás mellé egy kis tepsiben és 180 fokon 30 perc alatt süssük át (kis levet ereszthet).
A fõtt tojásokat vágjuk ketté és szedjük ki a sárgájukat majd dolgozzuk össze a többi hozzávalóval és töltsük vissza a félbevágott tojásfehérjébe. Snidlinggel díszíthetjük.
Hozzávalók:
Göngyölt húshoz:
fél kiló darált hús
egy csomag vékony sonka vagy bacon
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 egész tojás
3 ek zabpehely (ledarálva)
2 kk Himalája só
bors, oregánó
Töltött tojáshoz
10 fõtt tojás
2 kk mustár
2 kk vaj
fél kis fej vöröshagyma lereszelve (hogy ne legyenek nagy darabok a töltelékben)
Himalája só
bors
Elkészítés:
dolgozzuk össze a fasírt hozzávalóit és készítsünk kis gombócokat majd tekerjük sonkába vagy baconbe. Tegyük egymás mellé egy kis tepsiben és 180 fokon 30 perc alatt süssük át (kis levet ereszthet).
A fõtt tojásokat vágjuk ketté és szedjük ki a sárgájukat majd dolgozzuk össze a többi hozzávalóval és töltsük vissza a félbevágott tojásfehérjébe. Snidlinggel díszíthetjük.