Gyümölcsös Pavlova tortácskák.

2011-05-01

sponsored links



Szomorú esõs idõvel köszöntött be a május, hát csak reménykedni tudok, hogy eltévesztette az idõjárás, és hamarosan kisüt a májusi napocska. Igaz a májusi esõ aranyat ér, de azért bízom benne, hogy nem lesz napokig ilyen vacak idõ. Az idõjárással együtt a hangulatom is ott lent van a b......(na nem írom ki, de éppen ott alatta:)))) Valami hangulatjavítóra volt igen nagy szükségem. Na persze nem szerettem volna sokat szöszölni a sütkérezéssel, és mivel éppen várakozott párdarab tojásfehérje a hûtõszekrénybe, így Pavlovára esett a választásom. Most kicsi tortácskákat sütöttem(szárítottam) a töltelék pedig mascarpone krém és málnadzsem volt. Tetejét eperszeletekkel pakoltam meg, és már lehetett is enni. Közben az esõ is elállt, a nap is kicsit erõlködik (még a végén kisüt!!), hát úgy látszik mindkettõnknek erre a hangulatjavító desszertre volt szükségünk. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, levertség esetére!!!! Na és még az is mellette szól, hogy rövid idõ alatt elkészíthetõ.





Pavlova hozzávalói:

4 db tojásfehérje
20 dk porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek étkezési keményítõ
1/2 tk ecet


A tojásfehérjéket elkezdeni robotgéppel lágyabb habbá verni. Ekkor állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Ha már elég kemény a hab, akkor szintén folyamatos keverés mellett, belecsepegtetni az ecetet, majd hozzáadni a keményítõt. 1-2 percig, így keverni tovább.

Egy tepsit kibélelni sütõpapírral(v. szilikon lappal, arra biztosan nem ragad le a habcsók), majd kisebb halmokba rákanalazni a habot. Mindegyik közepébe kanállal kialakítani a mélyedést, melybe majd a krém kerül.

Elõmelegített sütõbe helyezni, és alacsony hõfokon kb. 30 percig szárítani. (én légkeverésnél 120 fokon, 30 percig szárítottam)
A szárítás befejezése után, még 10 percig a résnyire nyitott ajtajú sütõben hagyni, majd kivenni és rácsra helyezve kihûteni a tortácskákat.
Közben ellehet készíteni a mascarponés krémet.


Töltelék hozzávalói:

25 dk mascarpone
porcukor
1 cs vaníliás cukor

málnadzsem
eper


A mascarponét az ízlés szerinti mennyiségû porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverni.

A kihûlt habcsókok aljába mascarponés krémet kanalazni, majd erre rákanalazni a málnadzsemet, és a tetejére szintén mascarponés krémet kanalazni.

Végül a tetejét kirakni felszeletelt eperrel, és már lehet is tálalni.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/05/g...

sponsored links

Keres?s