Gyümölcsös kupola

2018-06-16

sponsored links

















Ideális és egyben villantós hétvégi desszert, alig negyed órás munkával és még a sütõt sem kell bekapcsolni hozzá. Most, hogy roskadásig vannak a piacok gyümölccsel, lehet válogatni a kedvenceink közül és azzal elkészíteni. Minél többféle gyümölcs van benne, annál finomabb és színesebb lesz a végeredmény. Vajas keksz is került bele, ami néhány órás állás után szépen megpuhul a tejfölös, joghurtos krémtõl. Káprázatos, gazdagon gyümölcsös nyári édesség, a cukrot édesítõszerre cserélve pedig még alakbarát is. Ha nincs kedvünk sütni, de ennénk valami finomat, akkor ez a hûsítõ nyalánkság tökéletes választás lehet a meleg napokra.
   

Gyümölcsös kupola

Hozzávalók:

  • 25 dkg tejföl
  • 25 dkg joghurt
  • 5 púpos ek porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 tasak (20 gr) porzselatin
  • 5 dkg vajas keksz (Petit Beurre)
  • gyümölcsök vegyesen (nálam: áfonya, eper, málna, cseresznye, nektarin, sárgabarack, szõlõ)

díszítéshez: 

  • néhány szem friss gyümölcs

Elkészítése:

  1. Egy kerek aljú, közepes tálat kibélelünk átlátszó fóliával.
  2. A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, kimagozzuk, a nagyobbakat feldaraboljuk.
  3. A kekszet kisebb darabokra törjük.
  4. A zselatint a tasakon lévõ utasítás szerint elkészítjük.
  5. Egy edénybe összeöntjük a tejfölt és a joghurtot, hozzákeverjük a porcukrot, langyosra hûlt zselatint. 
  6. Óvatosan hozzáforgatjuk a kekszet és a gyümölcsöket.
  7. Az egész masszát a fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk.
  8. Dermedésig hûtõbe tesszük. (kb 2-3 óra)
  9. Tálalásnál kínálótálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, friss gyümölcsökkel díszítjük. 
  10. Éles késsel szeleteljük.  








Folytats a blogon ... https://azotthonizei.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s