Gyümölcsvelõ krém
sponsored links
Ezt a receptet a télre eltett mélyhûtõs gyümölcsök felhasználására vagy nyáron gyümölcsfagyi készítésére ajánlom -, tehát édesség készülhet színtiszta gyümölcsbõl.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Végy elõ a mélyhûtõbõl tetszõlegesen gyümölcsöt, vagy gyümölcsöket, a mennyiség is természetesen egyéni (A háromféle gyümölcs – nyári alma némi citromlével – az oxidáció megakadályozására!, sárgabarack, ribizli (ehhez tegyél némi édesítést!) – kb. 25-25-25 dkg volt!)
- A gyümölcsöt(ket) legalább félig engedd fel, hogy turmixolható legyen
- A zselírozásra – elsõsorban a téli idõszakban – a gyümölcsvelõ állagának javítása miatt van szükség. Nincs nagy kockázata, ha esetleg kissé folyós marad a gyümölcs.
- Használhatsz agar-agart (én most az ázsiai boltban kapható szálasat használtam) – 3 dl vízhez mintegy 10 cm hosszúságban vágtam le egy maroknyi adagot!; használhatsz porított agar-agart is – 3 dl vízhez legalább 4 kávéskanálnyi mennyiségben; zselírozhatsz tortazselével is – mondjuk 2 zacskót használva – Gondolj az általad feldolgozott mennyiségnél a recepthez viszonyított arányosságra!
- A zselírozó anyagot 3 dl vízben old fel, amennyiben 3 féle gyümölcsöt használsz
- Kezd a világos alma turmixolását, és rögtön hozzá is öntheted az 1 dl zselés vizet (felmelegített – összeolvasztott!)
- Folytasd úgy a turmixolást hasonló módon, hogy a legélénkebb színû gyümölcs legyen a végsõ
- Rétegezd a gyümölcsöket poharakba, díszítheted valamilyen maggal, pl. dióval, és készülhet az édesség egy fajta gyümölcsbõl is