Gyümölcstorta és kókuszgolyó

2010-10-10

sponsored links

Elég régen jelentkeztem már recepttel.

A Nyers étkezés világnapja alkalmából jöjjön hát most két ötlet az Élõ étel táborból, amihez fotót is találtam!:-)



Gyümölcstorta (mézmentes)

Tortalap (1 tálcára való, 6 db kerek)
150 g csíráztatott barnarizs
200 g mazsola (200 g vízben áztatva)
180 g szilva
80 g alma
20 g mandula
25 g sárga lenmag


A hozzávalókat turmixoljuk (így elég apró szemcsés lesz az egyébként roppanós barnarizs). A masszát kerek formába kenjük (pl. egy vékony darab PVC csõ) kb. 3-4 mm vastagon, majd aszaljuk 41 fokon. Teljesen kiszárítva hónapokig eláll, ez akár 1,5 nap is lehet, vastagságtól függõen. Ha 1-2 napon belül felhasználjuk, akkor elég annyira kiszárítani, hogy már ne legyen ragacsos, ez 12-16 óra lehet.

Krém: Banán villával összetörve

Díszítés: Szilva szeletek
Mazsola
Kókuszreszelék


Kókuszgolyó



kb. 80 g kókuszpép (kókusztej készítésekor maradt)
1 marék áztatott dió
1 banán
1 ek karobpor
2 ek méz
60-80 g hajdinamüzli aprítógépben, vagy turmixban lisztté õrölve (kekszpor helyett)
20 g mazsola 20 g vízben áztatva (elhagyható)
10 g sárga lenmag
50 g kókuszreszelék

A banánt a mézzel, dióval, karobporral és mazsolával összeturmixoljuk, a kókuszpépre öntjük. A lenmagot szárazon daráljuk, a müzliporral együtt belekeverjük a masszába. Ha túl lágy, és nem jól formázható, akkor még adunk hozzá kókuszreszeléket, vagy hajdinamüzli port, majd golyókat formázunk belõle, és kókuszreszelékbe hempergetjük. Apró gyümölcsdarabot is elrejthetünk a közepében (meggy, cseresznye).

Mivel elég magas az olajos mag tartalma, mértékkel fogyasszuk, és együnk hozzá sok gyümölcsöt!

Jó étvágyat!:-)

Folytats a blogon ... klarkatnyers.blogspot.com/2010/10/gyu...

sponsored links

Keres?s