Gyümölcs-zöldség saláta
sponsored links
Mostanában igyekszem minél több zöldséget és gyümölcsöt enni, de azt alaposan megfontolom, hogy milyent és mennyit?! Jómagam nem vagyok az Autoimmun Protokollt étkezésemben követõ valaki, de sokat tanultam a protokoll tanulmányozása kapcsán. Én cukorbetegként fogyasztok zömében bogyós gyümölcsöket, az AIP-osok max. 10-20 gr fruktózt fogyaszthatnak. Ennél a salátánál ezeket a szempontokat figyelembe vettem. Nyilván a megevett mennyiség már egyénfüggõ, önálló döntést igényes.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Egy nagy méretû ananászt héjától megszabadítunk, a középsõ fás részt kikerülve feldaraboljuk, tetszõleges méretû darabokra kockázzuk.
- Jelenleg a ribizlinek és a málnának van szezonja, így érdemes a kora nyári idõszakban pl. ribizlit enni, egyéb idõszakban pedig áfonyát, szedret. A ribizlit szemezzük, megmossuk, majd az ananász darabokkal elkeverjük.
- Bio kígyóuborkát a dizájn kedvéért csíkozhatjuk, de fel is lehet kockázni.
- Egy maroknyi mentalevelet apróra darabolunk és a fenti keverékhez adjuk.
- Végül ízlés szerint fél vagy egész citrom levével a salátát meglocsoljuk.
- Semmiféle külön édesítést nem igényel ez a saláta, de ha mégis úgy érzed, hogy hiányzik, akkor használj xukor0steviát, AIP-osoknak végképp azt ajánlom, hogy semmit!