Gyümölccsel gazdagított olajok

2010-05-27

sponsored links


Citromos olaj:
Hámozzunk meg vékonyan egy citromot, és a héját papírtörlõre téve hagyjuk egy napig száradni, majd tegyük bele egy üveg olívaolajba. 1-2 hétig kell áztatni, majd szintén le kell szûrni, és tiszta üvegbe átönteni. A citromhéjat ki lehet dobni.
A citromos olajat ajánljuk halételek, zöldségsaláták, és különféle szendvicskrémek ízesítésére. A vitamin megõrzés érdekében csak a készételt ízesítsük vele!

Narancsos olaj:
Ugyanaz naranccsal.
Gyümölcsös olaj:
Az üvegbe tegyünk pár rúd fahéjat, narancs és citrom megszárított héját, és önsük fel mogyoróolajjal, pár hét múlva szûrjük le és fogyasztható. Felhasználás: palacsinta, csirkés ételek



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Konyhailvezet...

sponsored links

Keres?s