Gyömbéres pasztinák krémleves

2014-03-25

sponsored links


... Jamie Oliver módra! :)

A formára a sárgarépára, ízében pedig a burgonyára hasonlító zöldségnek lényegesen magasabb a tápértéke mint a közönséges burgonyának vagy éppen a petrezselyemnek. Viszont nem túl jó hír az inzulinrezisztenciában szenvedõknek, hogy magas a GI-je (70-100 között), magas a keményítõ tartalma, tehát csak korlátozott mennyiségben lehet fogyasztani. A zöldségeknek alapvetõen alacsony a GI értékük, mivel magas rosttartalommal bírnak, vannak azért kivételek, a magasabb keményítõ tartalmúak, mint a burgonya vagy pl a pasztinák, melyeknek jelentõsen magasabb a GI-je. 

Ez a leves attól lesz igazán különleges, hogy egy indiai fûszer van benne (Jamie eredeti receptjében is), ami tulajdonképpen egy fûszerkeverék: koriander, római kömény, kardamom, szegfûszeg és édeskömény egyvelege. Min. 60 fokon kell fõzni / sütni, hogy az íze igazán érvényesüljön. Itthon csak nagyobb áruházakban láttam vagy különleges ázsiai boltokban. (pl. mediline, culinaris)

Hozzávalók (4 fõre):
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma ...

Folytats a blogon ... anniestaste.blogspot.com/2014/03/gyom...

sponsored links

Keres?s