Gyömbéres limonádé agave sziruppal

2010-07-03

sponsored links



Nem tudok elképzelni kellemesebb, hûsítõ italt a limonádénál. Számos változatát kiprobáltam már, izgalmas volt a levendulás, de a legjobban az epres és a gyömbéres vált be. Ez utóbbit makrobiosítottam. Nem volt nehéz, csak a megfelelõ édesítõ szert kellett hozzá megtalálni. Ehhez a legideálisabb a rizs, vagy malátaszirup lenne, én magam nagyon szeretem az agave szirupot is  használni, úgyhogy örvöztem a kettõt. A múlt heti makrobiotikus fõzõtanfolyam óta felbátorodtam, korábban nem mertem volna az agavét annyira a makrobiotikához sorolni, de amerikában rugalmasabban kezelik a dolgot, nem ragaszkodnak olyan szigorúan a szabbályokhoz (errõl majd legközelebb) úgyhogy  agavét is lehet használni, csak vigyázni kelle a jin és jang arányaira, szóval módjával.

Gyömbéres limonádé agave sziruppal

Hozzávalók: 4 evõkanál rizsszirup, 4 evõkanál agave, 2 dl víz, 2 -3 centis gyömbér, 1 citrom leve, 1 liter ásványvíz.

Fõzzük sûrû sziruppá a vizet az agavéval, a rizssziruppal és a reszelt gyömbérrel. Facsarjuk bele a citromot és öntsük fel az ásványvízzel. Rázzuk össze és hûtsük le.

Folytats a blogon ... csatni.blogspot.com/2010/07/gyomberes...

sponsored links

Keres?s