Gyökérkenyérkék dagasztás nélkül

2016-07-14

sponsored links


Bazsalikomos sült paradicsomszósz és füstös krémes padlizsánkrém, alig langyosra hûlt ropogós kenyérhéjjal...

Persze hogy õ sem kívánt órákat a konyhában tölteni, fõleg nem dagasztani, kenyeret babusgatni.
A legegyszerûbben akarta megoldani, hogy ízletes ropogós kenyérrel kényeztesse a családját és magát.

A tálba lisztet szitált, elkeverte a sóval, közepébe mélyedést nyomott az öklével, beleöntötte a vizet és belemorzsolt egy darabka élesztõt. Fakanállal lágy masszát kevert, majd összeforgatta a liszttel.
Meglocsolta egy kanál olívaolajjal, szétkente a tészta felületén. Lefedte a tálat és hagyta, hogy a természet tegye a dolgát: megkeljen a kenyér. 2 óra elteltével bekapcsolta a sütõt, 200 fokra állította.
A munkalapot bõségesen megszórta liszttel, ráöntötte a megkelt tésztát. Óvatosan, ne törjön. Könnyed, határozott mozdulatokkal dolgozott. Szilikon spatula segítségével, 6 darabba vágta a tésztát, majd kettéhajtotta, tekert rajta párat, míg ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2016...

sponsored links

Keres?s