gyros,pitában

2010-11-05

sponsored links


Gyerekek már régóta kérték,most jött el az ideje,mindenki itthon volt!
Két jó nagy csirkemellet felcsíkoztam,összekevertem gyros fûszerkeverékkel,és hûtõbe raktam.
-50dkg liszt
-0,5dkg élesztõ
-kis só
-kb 3,5 dl langyos víz
A lisztet egy tálba teszem,belemorzsolom az élesztõt.Sózom,majd fokozatosan hozzáadva a vizet,bedagasztomAkkor jó,ha elválik az edény falától.Egy kicsit keményebb,mint a hagyományos kelttészta!Letakarom,kelesztem.Kis cipókat formázok belõle vizes kézzel,majd megint kelesztem kb 20percig.a kis cipókat ellapítom,széleit lenyomkodom,fontos,hogy a közepét ne,mert különben nem dagad "zsebesre".Forró sütõben 200-250 fok,kb 5 perc alatt készre sütöm,én közben megfordítottam,és sütõpapíros tepsibe tettem,amit kissé megolajoztam.
Közben egy nagy uborkát,pár szem paradicsomot,salátát felkockáztam,egy keverõtálba tettem.
A husokat olivaolajon készre sütöm.Nem sóztam,a fûszersó elég volt,amiben pácolódott:)
Tejfölt/joghurotot kikeverek két nagy gerezd reszelt fokhanymával,sóval.Egy másik edényben erõspistát kevertem tejföllel.
A piták végét levágom,csurgatok bele az öntetbõl,saláta,husok,öntet...ízlés szerint.
De lehet simán tányérra minden,és törni hozzá a pitát:)
A zöldeket tálaláskor sóztam,és belevágtam pár levél friss bazsalikomot is.

Folytats a blogon ... csakiskedvtelesbol.blogspot.com/2010/...

sponsored links

Keres?s