Gyors pudingos pisk?ta
sponsored links
N?ha sz?ks?g van ilyen nagyon egyszer?, gyors receptre. Igazi megment? lehet, ha vas?rnap desszertet szeretn?nk eb?d ut?nra, de nincs id?nk vagy kedv?nk komolyabb s?t?get?sre. ...?s ha hirtelen vend?gv?r? s?tem?ny kell egy h?tk?znapi rokoni- vagy bar?ti l?togat?s sor?n, arra is remek v?laszt?s. De ha sz?nunk p?r percet arra, hogy a tetej?t kidekor?ljuk olvasztott csokol?d?val, felvert tejsz?nhabbal ?s szezon?lis gy?m?lcs?kkel, akkor ak?r ?nnepi alkalmakra is t?k?letes. Egysz?val j? ha van egy nagyon finom, puha, k?nnyed, elronthatatlan pisk?ta tekercs recept a tarsolyunkban.
Tudom, hogy nagyon sokan tudnak pisk?t?t s?tni a tekercs v?ltozatra is, ?s van j?l bev?lt receptj?k. De legal?bb ugyanennyien vannak, akiknek a pisk?tatekercs elk?sz?t?se a mai napig is nagy mumusnak sz?m?t. (?pp a minap ?rta ezt nekem a legjobb bar?tn?m is, hogy m?g mindig k?ptelen pisk?tatekercset s?tni.) Nekik sz?l most ez a recept. ? Hajr?!
Hozz?val?k a pisk?t?hoz:
egy nagy g?ztepsihez
8 toj?s
12 dkg krist?lycukor
1 csomag van?li?s cukor
4 ev?kan?l v?z
16 dkg finomliszt
8 g s?t?por
1-2 csipet sz?dabikarb?na
A csokol?d?pudinghoz:
1 csomag csokol?d?s pudingpor
4 dl tej
4 ev?kan?l krist?lycukor
2 dl habtejsz?n
1 csomag habfix?l?
A p?tty?s k?zm?ves ker?mia megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A s?t?t el?meleg?tj?k 180 fokra.
- Az eg?sz toj?sokat a cukrokkal habosra keverj?k (feh?red?sig) a k?zi mixer(vagy robotg?p) legmagasabb fokozat?n kb. 5 percig. Majd hozz?keverj?k a vizet, v?g?l beleszit?ljuk a liszt, s?t?por, sz?dabikarb?na kever?k?t. De ekkor m?r csak a mixer alacsony fokozat?n keverj?k csom?mentesre a massz?t. (?gyelj?nk arra, hogy a t?l alj?n sz?p egyenletesen keverj?k ?ssze a massz?t csom?mentesen.)
- A nagy g?ztepsit s?t?pap?rral kib?lelj?k ?s egyenletesen bele?ntj?k a massz?t. Az el?meleg?tett 180 fokos s?t?ben als?-fels? programon kb. 11-12 percig s?tj?k. A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, v?gezz?nk t?pr?b?t!
- A megs?lt pisk?t?t egy tiszta, sz?raz konyharuh?ba feltekerj?k, ?gy hagyjuk kih?lni!
- A pudingport pici tejjel sim?ra keverj?k, majd hozz??ntj?k a t?bbi tejet, cukrot ?s folyamatosan kevergetve s?r?re f?zz?k. Teljesen kih?tj?k!
- A habtejsz?nt felverj?k a habfixszel, majd ?sszekeverj?k a kih?lt pudinggal.
- A kih?lt pisk?t?t kitekerj?k a konyharuh?b?l, egyenletesen megkenj?k a pudingos t?ltel?kkel ?gy, hogy a fels? sz?l?n?l kb. 2 cm r?szen ne kenj?nk kr?met, hogy felteker?s k?zben ne folyjon ki. ?vatosan feltekerj?k. A kr?m el?g sok lesz, emiatt nem nagyon lehet sz?p csavart mint?ban feltekerni, de ne ijedj?nk meg, csak ?vatosan tekerj?k fel. Majd a tekercs sz?l?t g?rgess?k alulra, hogy sz?pen meg?lljon, ne tekeredjen ki, ?gy hagyjuk sz?pen ?ssze?llni/?sszedermedni a h?t?ben 1-2 ?r?t kereszt?l. Majd szeletelve t?laljuk.
J? ?tv?gyat!