Gyors marhagulyás
sponsored links
Ma egy újrahasznosítési tippel érkeztem...volt a hûtõben egy gulyásos tányérnyi marhapörkölt. Ez a mennyiség kb egy fõre lett volna elég, ezért hát úgy döntöttem, gulyást készítek belõle...Rém egyszerû, gyors és mindannyian jóllaktunk belõle...:-)
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
Kevés olaj
Só
Vegeta ízlés szerint
2 ek õrölt paprika
3-4 szem kockára vágott krumpli
1 tányér marhapörkölt
A csipetkéhez:
10 dkg liszt
1 tojás
Csipet só
Víz, amennyitõl összeáll
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, a tûzrõl levesszük, és belekeverjük a piros paprikát. Felöntjük egy kevés vízzel, beledobjuk a krumplit és további annyi vizet öntünk rá, hogy bõven ellepje. Közepes lángon addig fõzzük így, ameddig a krumpli megpuhul.