Gyors kagylóleves
sponsored links
A minap leltárt tartottam a mélyhûtõben, és találtam egy fél zacskónyi kagylóhúst. Éppen volt itthon egy kis húslevesalapom, amit nem akartam a hagyományos módon cérnametélttel elkészíteni, így épp kapóra jött a kagyló.... Ehhez a leveshez fontos az alaplé, mivel nagyon kevés hozzávaló kell hozzá, kockából készült alaplével teljesen zacskós leves íze lenne...
Hozzávalók:
150 g fagyasztott kagylóhús
só, bors
citromlé
kb. 750 ml szárnyas alaplé
petrezselyemzöld
Elkészítés:
1. A kagylót még fagyosan egy hõálló üvegtálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, citromlével kicsit megcsepegtetjük, felöntjük 1 dl vízzel, lefedjük és addig mikrózzuk amíg a kagyló kiolvad, és jól átmelegszik.
2. A húslevest felmelegítjük és hozzáadjuk a kagylót a levével együtt, ízesítjük és melegen tálaljuk.
Hozzávalók:
150 g fagyasztott kagylóhús
só, bors
citromlé
kb. 750 ml szárnyas alaplé
petrezselyemzöld
Elkészítés:
1. A kagylót még fagyosan egy hõálló üvegtálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, citromlével kicsit megcsepegtetjük, felöntjük 1 dl vízzel, lefedjük és addig mikrózzuk amíg a kagyló kiolvad, és jól átmelegszik.
2. A húslevest felmelegítjük és hozzáadjuk a kagylót a levével együtt, ízesítjük és melegen tálaljuk.