Gy?ny?r? ?s finom sal?ta egy lengyel szak?cst?l
sponsored links
?P?r ?ve szerencs?m volt eljutni Lengyelorsz?gba, egy technikai c?g megh?v?s?b?l k?t nagyon tartalmas napot t?lthettem ott. Itt ?rtam r?la r?szletesen.
Sok ?telt k?stoltunk, m?g t?bbet k?sz?tett?nk el egy fiatal szak?csl?ny/h?lgy ir?ny?t?s?val.
Ez volt az els? ?tel, amit k?stoltam a sok finoms?g k?z?l ?s amit itthon is kipr?b?ltam. De a publik?l?s valahogy elmaradt, sz?val most p?tolom.?
K?stolj?tok meg, nem fogj?tok megb?nni! :)
?
S?lt c?kl?s sal?ta gr?n?talm?val, z?ldbors?val ?s lilak?poszt?val
?
Hozz?val?k 8 f?re:
4 k?zepes c?kla
50 dkg lilak?poszta
2 gr?n?talma
10 dkg z?ldbors?
10 dkg s?tlan napraforg?mag
5 dkg bulgur
?
Az ?ntethez:
1 citrom leve
1 dl ol?vaolaj
1 csapott ek ?r?lt r?mai k?m?ny
2 ek m?z
1 tk s?, p?r teker?snyi ?r?lt bors
?
Az ?ntethez val?kat ?sszekeverj?k, f?lretessz?k.
A c?kl?kat aluf?li?ba bugyol?ljuk, 180 fokos s?t?ben puh?ra s?tj?k (ha a k?s k?nnyen beleszalad, k?sz is). Kivessz?k, kih?tj?k, megh?mozzuk. A napraforg?magot sz?raz serpeny?ben kiss? megpir?tjuk, a bulgurt dupla mennyis?g? s?s v?zben puh?ra f?zz?k.
A k?poszt?t ?s a c?kl?t a bors?hoz hasonl? m?ret?re apr?tjuk, ?sszekeverj?k a t?bbi hozz?val?val, majd az ?ntettel. H?t?ben teljesen kih?tj?k, miel?tt t?laljuk.
Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!
?