Gy?ngyty?k, Zolfini bab, savany? k?poszta ...
sponsored links
?j ?v, ?jra itt! Bizony igen r?gen ?rtam m?r, de rem?lem ezut?n m?r id?nk?nt megjelenik majd egy-egy poszt. Tov?bbra is fontos nekem, hogy j? ?s modern konyhatechnol?gi?t haszn?ljak. Nem szakadtam el a gasztron?mi?t?l, s?t ink?bb azt mondan?m, hogy m?g magasabbra tettem a m?rc?t. Eddig is kiv?l? alapanyagokat igyekeztem haszn?lni, de ez?ttal m?r saj?t magam is termelek vegyszer ?s m?tr?gya mentes z?lds?geket, z?lds?g k?l?nlegess?geket, amelyekb?l be is f?z?k t?lire. R?kattantam a chilire is, amelyet szint?n termesztek ?s k?sz?tek is bel?le kr?meket, sz?szokat. Ezek emberi fogyaszt?sra alkalmas cs?p?ss?g?ek, a b?trabbak kiskan?llal is fogyaszthatj?k. Sz?val nem az a sz?jsz?tmar?s, amib?l gyufafejnyi is el?g egy kond?rba. Nem cseppenk?nt akarom enni, fontos az adott paprik?ra jellemz? ?z, ami ut?n j?n a kellemes cs?p?ss?g. T?bb j? ?z? chilinek is van nem cs?p?s v?ltozata ?s ezzel ?zl?s szerint hangolhat? az er?ss?g, ?gy, hogy az ?z, az aroma is maxim?lis legyen. Az al?bbi ?telemben is szerephez jut n?mi chili kr?m ?s egy cs?p?ss?gmentes ?habanero? fajt?val (Numex Suave) aromatiz?lt selymes, ?des f?szerpaprika kr?m. Ez a kr?m raguk, p?rk?ltek, m?rt?sok ut?lagos ?zes?t?s?re val?. K?t chili kr?mem receptje meg is jelent a B?v?s Szak?cson. :) Ezek nem a brut?lis cs?p?ss?g?kkel tarolnak, hanem a kifinomult ?zeikkel. Moln?r B. Tam?s itt megmutatja, hogy cs?csgasztron?miai fog?sokban is lehet hely?k.
De t?rj?nk r? a poszt ?tel?re. Sajnos az al?bbi receptben szerepl? Zolfini bab nem szerezhet? be pillanatnyilag Magyarorsz?gon. Nem, mintha nagy ig?ny lenne r?, mert a szer?ny kin?zet? kis babocsk?nak igencsak borsos az ?ra. A bab maga roppant finom, a f?z?s sor?n a h?ja elt?nik ?s l?nyeg?ben egy olyan kr?mgoly?v? v?lik, ami nagyon j?l tartja a form?j?t, gyakorlatilag nem f? sz?t. Nem csoda teh?t, hogy a cs?cskonyh?k rajonganak ?rte. Az ?telemben nagyon j?l m?k?dik egy?tt a p?rolt savany? k?poszt?val, a paprik?s m?rt?ssal ?s a konfit?lt gy?ngyty?k combbal. Igazi k?s? ?szi-t?li ?tel. :)