Gurul?s f?nk
sponsored links
Mindig n?zem Marcsi m?sorait. Most is az ? recepje alap?n k?sz?lt a gurul?s f?nk.
Bl 55-?s lisztet haszn?ltam, a tej 2,8%-os volt, sz?dav?z nem ker?lt bele, de a tej t?bb volt 2 dl-t?l. A kis?lt f?nkokat fah?jas porcukorba forgattam meg.
"Elk?sz?t?se:
- 40 dkg f?lfog?s liszt
- 2 dl zs?ros tej
- 2 toj?s s?rg?ja
- ? cs. ?leszt?
- 1/2 dl sz?dav?z
- 4 kiskan?l cukor
- 4 kiskan?l olvasztott vaj
- csipet s?
Az ?leszt?t felfuttatjuk, ?s a hozz?val?kb?l t?szt?t dagasztunk. (Nem kell megijedni, mert ez a t?szta nem lesz olyan l?gy, mint egy szok?sos f?nk t?szta.) 10 percet pihentetj?k, majd k?r?lbel?l 4 centi vastagra ny?jtjuk, kiszaggatjuk ?s nem t?l forr? zsirad?kban mindk?t oldal?t kis?tj?k. Ha el?g sok olajban s?tj?k, a goly?csk?k magukt?l forognak a zs?rban. Amikor m?r a f?nkok minden oldala piros, egy sz?r?kan?llal szedj?k ki, ?s azonnal forgassuk bele a porcukros dar?lt di?ba, vagy a fah?jas porcukorba."
Piroska