Gulyásleves (ököruszály pörkölt maradékból), kéksajtos-gombás fusilli
sponsored links
A vasárnapi ököruszály pörköltben maradt még 4 kisebb husi, meg egy jó adag sûrû szaft. Hármunknak már kevés lett volna, mégis úgy szerettem volna, hogy mindhárman tudjunk belõle ebédelni. Kézenfekvõ volt, hogy át kell alakítani, mégpedig gulyáslevessé, amit mindannyian imádunk. Krumplit, sárgarépát, petrezselyemgyökeret tisztítottam-daraboltam, aztán sóval-ételízesítõvel ízesített vízben puhára fõztem. Amíg fõtt, leszedtem a húst a csontokról és apróra vágtam. Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáöntöttem a szaftot és a felaprózott húst, jól összeforraltam és máris elkészült a finom, tartalmas gulyásleves.
Második fogásnak kéksajtos-gombás mártást készítettem a tésztára, csak magamnak mert a család többi tagja sem a gombát, sem a kéksajtot nem szereti, így õk sajtos-tejfölös tésztát ehettek a leves után. A mártást 15-20 dkg tisztított-szeletelt gombából, kb. 5 dkg kéksajt maradékból, fél kis fej egészen apróra vágott lila hagymából, készítettem fél evõkanálnyi ...