Guacamole
sponsored links
Testvéremtõl kaptam karácsonyra egy mexikói konyháról szóló szakácskönyvet. Mit mást is készíthettem volna el elsõnek belõle, mint a közismert guacamolét, vagyis avokádókrémet.
Guacamole
Hozzávalók:
- 2 cikk fokhagyma
- 2 ek víz
- egy csipet szárított, morzsolt csilipaprika
- 1 jó érett paradicsom (vagy 4-5 koktélparadicsom)
- 1/2 vöröshagyma
- 2 avokádó (jó érett, puha)
- 1 citrom
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
- A fokhagymacikkeket összezúzzuk, megszórjuk a csilipaprikával és 2 ek vizet öntünk hozzá, majd állni hagyjuk 10 percig.
- A paradicsom héját lehúzzok (legkönnyebb, ha elõtte forró vízbe mártjuk egy percig) és egész apróra kockázzuk.
- Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és villával pépesre zúzzuk.
- A fokhagymás öntetet átszûrjük egy másik tálba, csak a tiszta lére lesz szükségünk.
- Az avokádópüréhez adjuk a paradicsomot, finomra aprított hagymát, fokhagymás levet, kevés olívaolajat és a citrom levét.
- Összekeverjük, ízlés szerint sózzuk.
- Ha túl savanykásnak érezzük, szórhatunk bele pici cukrot, de tényleg csak 1-2 csipetnyit.
- Tortillával tálaljuk.