GRÍZGALUSKA LEVES
sponsored links
Már nem tudtam kitalálni, milyen leves legyen, így ma grízgaluska levest készítettem. A grízt összekevertem jóval a fõzés elõtt, volt alaplevem, így tényleg gyorsan egy nagyon finom, könnyû leves készült.
Most csak 1 tojásból készítettem a galuskát - két fõre-, de elég volt így is, mert szépen megnõttek a galuskáim. Én egy felvert tojáshoz teszek egy kis sót, majd egy teáskanálnyi olajat és szépen fokozatosan adom hozzá a grízt és úgy keverem el. Ha olyan a sûrûsége, mint a kikevert tejfölé, akkor lefóliázom és beteszem a hûtõbe min. 2 órára, majd a forrásban lévõ levesbe szaggatom két kiskanál segítségével. Amikor a galuskák feljöttek a leves tetejére, akkor még vagy 10 percig fõzöm, majd lekapcsolom a gázt alatta és ...