Grillezett varg?ny?s polenta, 2f?le sal?t?val

2019-01-17

sponsored links

A mai eb?d?nk egy igen egyszer? verzi? volt, de a kapott visszajelz?sek alapj?n, nem siker?lt mell?ny?lnom.:)
 Az ALDI-ban siker?lt beszereznem bio varg?ny?s polent?t, ?gy azt f?ztem meg. 250 gr-os volt a csomag, 1,2 liter v?zben f?ztem, amit ?zes?tettem bio z?lds?gleves kock?val. A polent?t j? sok?ig kell folyamatosan kevergetni, k?l?nben szeret le?gni.:) Kb 20 perc f?z?si id?t ig?nyel a forr?st?l sz?m?tva, folyamatos keverget?ssel. Amikor megf?tt, dobjunk bele 4-5 dkg vajat, ?s kb 50 gr reszelt parmez?nt. Ezzel j?l keverj?k el ?s ?nts?k kiolajozott ed?nybe, hogy megdermedjen. Amikor kih?lt, v?gjuk fel egyforma m?ret? kock?kra ?s forr? grill serpeny?ben grillezz?k meg, mindk?t oldalukat.
A z?ldbabot ( nekem friss volt, de j? a mirelit is) tiszt?tsuk meg, v?gjuk fel kb 3-4 cm hossz? darabokra ?s f?zz?k meg s?s v?zben. Sz?rj?k le, h?ts?k ki. V?gjunk ?ssze 5-6 db csemege ubork?t, sz?rjunk r? sz?r?tott ( vagy friss) kaporlevelet, s?zzuk, borsozzuk, adjunk hozz? annyi g?r?g joghurtot, hogy j?l bevonja a z?ldbabunkat. ( nekem 1 kg z?ldbabhoz 2  doboz g?r?g joghurt kellett)
Forgassuk j?l ?ssze ?s hagyjuk ?rni, legjobb p?r ?r?val el?bb elk?sz?teni.
A sz?vsal?t?t szedj?k leveleire, mossuk meg, sz?r?tsuk le, ?s ?nt?zz?k meg egy kev?s ol?vaolajjal, valamint balzsamecetkr?mmel. Tegy?k r? a grillezett polent?t ?s k?n?ljuk mell? a z?ldbab sal?t?t.
Kapjuk vissza ?gy a t?ny?rt. :D

Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2019/01/gri...

sponsored links

Keres?s