Grillezett pillecukor
sponsored links
Naná, hogy mi is kipróbáltuk. Nem mondom, hogy rendszert csinálunk belõle, de érdemes kipróbálni, és évente egyszer megejtve belehalni sem fogunk. A gyerekeknek nagyon izgalmas a dolog... :)
Grillezett pillecukor
Grillezett pillecukor
- Mielõtt a pillecukrot megsütnénk, érdemes a levegõn hagyni 1-2 órán át, hogy kissé megszáradjon, kapjon egy száraz kérget. Így sütéskor nem folyik el, és finom, roppanós kéreg képzõdik rajta, míg belül lágy, krémes lesz.
- Ha a gyerekek maguknak sütik, jó hosszú nyársat vágjunk, nehogy a tûznél megégessék magukat.
- Jól kiszárítva és kisebb nyársakra húzva grillezhetjük is, de vigyázat, pillanatok alatt karamellizálódik, csak néhány nyársat tegyünk egyszerre a rácsra, hogy idõben tudjuk megforgatni õket.
- A megsült, puha pillecukrot a legegyszerûbb két keksz közé fogva lehúzni a nyárs végérõl, így biztos, hogy nem égetik meg a gyerekek a szájukat.
- Mindenképpen nagyon óvatosnak kell lenni, és fogyasztás elõtt 1-2 percig érdemes hûlni hagyni, különben a forró cukor nagyon megégethet.