Graham kenyér

2010-04-25

sponsored links



Ezt a receptet Dolce Vita http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/12/majdnem-teljes-kirls-dagaszts-nlkli-bio.html és http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/07/tkletes-lukacsos-ropogs-szl-kenyr-ezt.html receptjének párosításával készítettem. Lyukacsos, laza de valamelyest töményebb kenyeret kaptam, mintha csak sima lisztbõl sütöttem volna. A sikeremhez az új kenyérformám is hozzásegített, ami még állítható hosszúságú is, ezentúl ha lehet ebben sütöm a kenyeret. 

Hozzávalók:
  • 250 g sima liszt 
  • 250 g graham liszt
  • 4-4,5 dl  langyos víz
  • 2 tk só
  • 1 csomag szárított élesztõ (500 g liszthez elõírt)
A liszteket, sót és élesztõt alaposan elkeverem. Hozzáadom a vizet, és kanállal összedolgozom, sûrû, de alakítható állagúra. Minimum 12 órát letakarva hagyom pihenni. Átkeverem  a tésztát, ha nagyon ragacsosnak találom, még sima lisztet adok hozzá, a kilisztezett formába rakom, tetejét is finoman megszórom liszttel és még fél órát hagyom kelni.  Elõmelegítem a sütõt 250 fokra, a kenyérformát szorosan lezárom egy alufóliával. Alufóliával 35 percig sütöm a kenyeret, majd leveszem róla és további 25 percig sütöm. A formában hagyom kihûlni. Bon appétit!

az új kedvenc formám

Folytats a blogon ... lagrandeepicerie.blogspot.com/2010/04...

sponsored links

Keres?s