Gr?zpudingos epres torta zila form?ban
sponsored links
Kedvem t?madt k?s?rletezni?nem volt semmilyen alkalom, csak gyakorolni akartam a zila s?t?st, ?lesben nem mertem m?g kipr?b?lni, nehogy a v?g?n torta n?lk?l maradjon az ?nnepelt. ? De nem l?ttem mell?, nagyon finom tort?t siker?lt ?sszedobnom, a Lidl-ben beszereztem egy formalev?laszt? spray-t, ?gy gy?ny?r?en kij?tt a form?b?l. Sz?val el?gedett vagyok. ?
Hozz?val?k:
A pisk?t?hoz:
2 toj?s
2 ek cukor
2 ek liszt
1 mk sz?dabikarb?na
A gr?zpudinghoz:
1 l tej
2 cs. Vanili?s pudingpor
2 ek gr?z
6 ek cukor
Az eper?ntethez:
30 dkg eper (ez most fagyasztott volt)
4 ek cukor ( ?zl?s szerint v?ltozhat)
1 ek vanili?s pudingpor
D?sz?t?shez:
2 dl habtejsz?n
2 ek porcukor
Elk?sz?t?se:
A pisk?t?hoz a toj?st a cukorral habosra keverj?k, majd ?vatosan beleforgatjuk a sz?dabikarb?n?val elkevert lisztet. A zilaforma karim?j?t s?t?pap?rral b?lelt tepsibe tessz?k, a s?t?pap?rt felhajtogatjuk a forma oldal?ra, bele?ntj?k a massz?t ?s 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben kb 15 perc alatt megs?tj?k (s?t?f?gg?)
A gr?zpudinghoz a pudingport egy t?lban ?sszekeverj?k a cukorral, ?s egy kev?s tejjel csom?mentesre keverj?k. A marad?k tejben megf?zz?k a gr?zt, majd hozz??ntj?k a pudingos kever?ket. A zilaform?t lef?jjuk formalev?laszt? sprayvel, bele?ntj?k a gr?zpudingot, majd a pisk?t?t a tetej?re tessz?k, ?s a h?t?ben pihentetj?k p?r ?r?t, am?g megdermed.
Az epret egy l?bosban felf?zz?k a pudinggal, botmixerrel p?pes?tj?k, majd hozz?adjuk a cukrot. Leh?tj?k.
A m?r megdermedt tort?t pisk?t?val lefel? egy tortakartonra ford?tjuk, ?s leemelj?k r?la a form?t. Az ?regeket pedig megt?ltj?k a kih?lt eper?ntettel.
Tetej?t tejsz?nhabbal d?sz?tj?k.