Gombát, valaki? :)

2010-11-02

sponsored links

Amikor megláttam Ms. Poppy ennivalóan édes gombáit, azonnal beleszerettem! Alig vártam, hogy összejöjjön néhány tojásfehérje és 1-2 szabad óra, amikor birtokba vehetem a konyhát a gombácskákkal! Egyszerûen imádnivalóak! (Egyébként úgy alakult, hogy a lánybúcsúra is tudtam kóstolót kirakni belõle...)




Habcsók gomba (Ms. Poppy a konyhában)

Hozzávalók: 2 tojás fehérje, csipet só, pár csepp citromlé, 5 ek. kristálycukor (az egyik lehet egy csomag vaníliás cukor)
A kalapok aljára: fél tábla csoki, 1 ek. olaj

Részletes elkészítési útmutató Ms. Poppy-nál a linken, én csak dióhéjban írom le:
A tojásfehérjéket felverjük robotgéppel a sóval, majd hozzáadjuk a citromlevet, és apránként a cukrot. Akkor jó, ha belemártjuk az ujjunkat, és szépen csúcsosodik rajta a hab. 100 fokra elõmelegített sütõben inkább szárítjuk, mint sütjük. Sütõpapíros tepsibe nyomjuk habzsákból, ha van kinyomófejünk, akkor azzal, ha nincs, akkor egy kemény zacskó sarkát vágjuk ki. A kalapoknak laposabb korongokat nyomunk, a tepsire merõlegesen tartva, a száraknak pedig magasabb, csúcsosabb halmokat. A kalapok tetejét elsimíthatjuk vizes ujjal, hogy sima legyen.
Én rögtön dupla adagot csináltam, egyszerre két tepsivel, és tovább is kellett szárítanom, kb. 2 órát. Végül csokimáz segítségével összeragasztjuk a szárt a kalappal, és le is kenjük ecsettel a kalapok alját. Nagyon jó kis délután elfoglaltság! :)


Kér valaki egy kis csiperkét? :)

Folytats a blogon ... beccaesasutik.blogspot.com/2010/11/go...

sponsored links

Keres?s