Gombás tészta
sponsored links
Egy gyors gombás tésztát hoztam ma, igaz Nálam még tavaly készült......
Gondolom a legtöbbünknél mostanra beindult az év és már munkával is fûszerezve vannak a hétköznapok. Ilyenkor mindig jól jön valamilyen gyorsan elkészíthetõ fogás, szerintem egyértelmûen ilyen a következõ tészta is.
Hozzávalók (50 dkg tésztához):
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bors
50 dkg gomba (csiperkét használtam)
2 dl tejszín
grana padano/parmezán a tálaláshoz
Gondolom a legtöbbünknél mostanra beindult az év és már munkával is fûszerezve vannak a hétköznapok. Ilyenkor mindig jól jön valamilyen gyorsan elkészíthetõ fogás, szerintem egyértelmûen ilyen a következõ tészta is.
Hozzávalók (50 dkg tésztához):
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bors
50 dkg gomba (csiperkét használtam)
2 dl tejszín
grana padano/parmezán a tálaláshoz
- A hagymát kockázzuk össze és olíva olajon dinszteljük meg.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg. Tegyük hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát és néhány perc alatt futtassuk meg a hagymás keveréken.
- Tegyük fel a tésztát fõni.
- Kevergetés mellet adjuk hozzá a gombás keverékhez a tejszínt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Szûrjük le a tésztát és tegyünk félre a tészta fõzõvízébõl. Kevergetés és mellet hígítsuk a szószt a tészta fõzõvízével (kb 2-2,5 dl) kellemes sûrûségûre.
- Keverjük össze a kifõtt tésztát a szósszal és reszeljünk a tetejére grana padano/parmezán-t.