Gombás tészta

2014-01-10

sponsored links

Egy gyors gombás tésztát hoztam ma, igaz Nálam még tavaly készült......

Gondolom a legtöbbünknél mostanra beindult az év és már munkával is fûszerezve vannak a hétköznapok. Ilyenkor mindig jól jön valamilyen gyorsan elkészíthetõ fogás, szerintem egyértelmûen ilyen a következõ tészta is.


Hozzávalók (50 dkg tésztához):
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bors
50 dkg gomba (csiperkét használtam)
2 dl tejszín

grana padano/parmezán a tálaláshoz


  1. A hagymát kockázzuk össze és olíva olajon dinszteljük meg. 
  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg. Tegyük hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát és néhány perc alatt futtassuk meg a hagymás keveréken.
  3. Tegyük fel a tésztát fõni.
  4. Kevergetés mellet adjuk hozzá a gombás keverékhez a tejszínt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  5. Szûrjük le a tésztát és tegyünk félre a tészta fõzõvízébõl.  Kevergetés és mellet hígítsuk a szószt a tészta fõzõvízével (kb 2-2,5 dl) kellemes sûrûségûre.
  6. Keverjük össze a kifõtt tésztát a szósszal és reszeljünk a tetejére grana padano/parmezán-t.

Folytats a blogon ... mezeselet.blogspot.com/2014/01/gombas...

sponsored links

Keres?s