Gombás sertésragu
sponsored links
Keményen elkezdtem gondolkodni, hogy valami gomba termesztést kellene beindítani a ház körül, mert nálunk nagyon sok ételbe belekerül a gomba. Ez a ragu is egy egyszerû brassóinak indult, aztán a végére ez lett belõle. Ezért ne kérdezze meg senki tõlem reggel, hogy mi lesz az ebéd, mert még menet közben is változhat totál más irányban. Itt a változtatás azért inspirált, mert kevésnek tartottam a huskockákat, gondoltam nem lesz elég, s akkor elõ a gombát a zacskóból. Na persze igy meg az jött ki belõle, hogy még a mai ebédünk is megoldódott, mert tegnap nem birtuk megenni az egészet. Levesnek is egy kis maradék gyümölcsleves volt, elpártolva a hagyományoktól nálunk uj évkor nem került lencse az asztalra, mert már nem kivántuk, de bizony az a jó kis alma és eredi vegyes gyümölcs nagyon finom levest alkotott.
És akkor a hozzávalók, s az elkészítés.
35 dkg sertéscomb kockára vágva
3 gerezd fokhagyma
mokkáskanál fehér bors
1 kanál mangalica zsír ...