Gombás-savanyúkáposzta kacsahússal
sponsored links
Szeretjük a toroskáposztát, ami ugye friss disznóhúsból készül.
Na de milyen ízû más húsokkal ?
Erre tettem egy kisérletet ma .
Igazán nem lehet egy rossz szóval se minõsíteni, a mai ebédet, remek lett.
Hozzávalók:
- 1 kg kacsahús ( itt szárnytõ)
- 0,5 kg savanyúkáposzta
- 1 doboz szeletelt csiperkegomba
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kanál zsír
- frissen darált szinesbors
- 3-4 db borókabogyó
- piros-arany
- tejföl
Elkészítése:
Van egy öntöttvaslábasom, az ilyen húsos egytálételek készítéséhez használom, nagyon jól ,egyenletesen és gyorsan sülnek benne az ételek.
A vöröshagymát megdinszteltem, majd a megtisztított kacsahúst hozzáadtam, fûszereztem, és kicsi víz
hozzáadásával párolgattam.
Mikor már puhult a hús, hozzáadtam a kimosott savanyúkáposztát, és ezzel is pároltam .
Majd belekerült a szeletelt gomba is a végén.
Nagyon finom ,téli egytálétel készült belõle, amelyet még tejföllel is meglocsolhatunk.