Gombás-savanyúkáposzta kacsahússal

2014-01-21

sponsored links


 
   Szeretjük a toroskáposztát, ami ugye friss disznóhúsból készül.
   Na de milyen ízû más húsokkal ?
   Erre tettem egy kisérletet ma .
   Igazán nem lehet egy rossz szóval se minõsíteni, a mai ebédet, remek lett.




Hozzávalók:

  • 1 kg kacsahús ( itt szárnytõ)
  • 0,5  kg savanyúkáposzta
  • 1 doboz szeletelt csiperkegomba
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kanál zsír
  • frissen darált szinesbors
  • 3-4 db borókabogyó
  • piros-arany
  • tejföl

Elkészítése:

Van egy öntöttvaslábasom, az ilyen húsos egytálételek készítéséhez használom, nagyon jól ,egyenletesen és gyorsan sülnek benne az ételek.
A vöröshagymát megdinszteltem, majd a megtisztított kacsahúst hozzáadtam, fûszereztem, és kicsi víz
hozzáadásával párolgattam.
Mikor már puhult a hús, hozzáadtam a kimosott savanyúkáposztát, és ezzel is pároltam .
Majd belekerült a szeletelt gomba is a végén.
Nagyon finom ,téli egytálétel készült belõle, amelyet még tejföllel is meglocsolhatunk.





Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/01/gom...

sponsored links

Keres?s