Gombás-répás-chilis töltött dagadó hercegnõ burgonyával
sponsored links
Családom odavan a töltött húsokért. Többek között a dagadóért is. Nagyon sokszor készítem, ám a tölteléken idõnként variálok. Akár fûszerrel akár a belevalókkal, érdemes kipróbálni mindig új ízeket.
Hozzávalók: 1 dagadó,50 dkg barna csiperke, fél póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, 2 db zsemle, tej az zsemlék áztatásához, só, bors, chili, 1 db sárgarépa lereszelve, petrezselyem, kevés olaj
A húst mossuk jól át, majd szárítsuk meg papírtörlõvel. Kívül-belül fûszerezzük meg a sóval, borssal majd a chilivel. A gombát felvágom, a hagymát karikázom. Kevés olaj segítségével elõbb a hagymát majd a gombát megpárolom. Fûszerezem, hozzáadom a petrezselymet. Közben a tojásokat keményre fõzõm, a zsemléket pedig beáztatom, a sárgarépát lereszelem.
Az elkészült gombához hozzáadom a kinyomkodott zsemléket, az apróra vágott kemény tojást, petrezselymet, sárgarépát, chilit, sót - majd kézzel jól összedolgozom.
A dagadó zsebét megtöltöm ezzel a töltelékkel. Ezúttal nem aprítottam össze a botmixer segítségével. A végét hústûvel rögzítem.
Egy tepsit, vagy vas lábost megolajozok, ráteszem a húst, mellé pedig a megmaradt tölteléket. Elõmelegített sütõben kb. 1-1,5 órán keresztül sütöm. A tetejét a végén kicsit megpirítom.
Hozzá hercegnõ burgonyát készítek.