Gombás pizzatekercs

2010-10-27

sponsored links

A kitalált kaják elnevezésével mindig bajban vagyok. :) A már jól bevált pizzatésztámból készítettem, és szerepel is már egy másik variáció a blogon, ITT. (2010. júliusi bejegyzés, ha esetleg nem funkcionál a belinkelés.)Így most csak a töltelék elkészítését írom le.
Szeretjük nagyon az efféle kajákat. Egy tartalmas leves után remek második, de este a TV elõtt is kiváló nasi tud lenni. Férj hidegen, én melegen szeretem.



Hozzávalók:
30-40 dkg gomba(csiperke), kb. 20 dkg bacon, 1-2 vöröshagyma, kb. 1 dl tejszín, sajt, só, bors

Elkészítés:
A bacont zsírjára pirítom, hozzáadom a felaprított hagymát, majd a felszeletelt gombát és megborsozom. Amikor a gomba már majdnem jó, hozzáöntöm a tejszínt, és ha nem volt elég sós a bacon, akkor sózom is. Ha a gomba túl sok levet eresztett és/vagy túl híg volt a tejszínünk, akkor egy kevés keményítõvel besûrítem, hogy majd a tészta feltekerésénél ne tudjon kifolyni.
A tésztára kiterített tölteléket szórjuk meg sajttal, esetleg a feltekert tészta tetejét is, miután lekentük tojással.


Folytats a blogon ... falatnyiorom.blogspot.com/2010/10/gom...

sponsored links

Keres?s