Gombás halragu currys rizzsel
sponsored links
Hozzávalók:
fél kg. tengeri halfilé
1 fej vöröshagyma
10 dkg gomba
só
bors
1 teáskanál dijoni mustár
1 dl tejszín
reszelt citromhéj
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
olíva olaj
petrezselyemzöld
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágom, majd az olivaolajon kissé megsózva, fedõ alatt puhára párolom. Ekkor hozzáadom a vékonyra szeletelt gombát, sózom, borsozom, amint a gomba levet eresztett, hozzáadom a vékony szeletekre vágott sárgarépát és petrezselymet, majd puhulásig párolom õket. Ekkor hozzáadom a csíkokra vágott halfilét, kicsit együtt fõzöm õket, majd a tejszínbe belekeverem a dijoni mustárt és a ragura öntöm. Felforralom és elkészült.
Tálalásnál currys rizzsel, citromszeletekkel és petrezselyemzölddel megszórva tálalom.
fél kg. tengeri halfilé
1 fej vöröshagyma
10 dkg gomba
só
bors
1 teáskanál dijoni mustár
1 dl tejszín
reszelt citromhéj
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
olíva olaj
petrezselyemzöld
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágom, majd az olivaolajon kissé megsózva, fedõ alatt puhára párolom. Ekkor hozzáadom a vékonyra szeletelt gombát, sózom, borsozom, amint a gomba levet eresztett, hozzáadom a vékony szeletekre vágott sárgarépát és petrezselymet, majd puhulásig párolom õket. Ekkor hozzáadom a csíkokra vágott halfilét, kicsit együtt fõzöm õket, majd a tejszínbe belekeverem a dijoni mustárt és a ragura öntöm. Felforralom és elkészült.
Tálalásnál currys rizzsel, citromszeletekkel és petrezselyemzölddel megszórva tálalom.