Gombalekv?r s?rga gy?r?stin?rub?l
sponsored links
P?r ?ve szenved?lyes gombaszed? vagyok ?s att?l eltekintve, hogy a gomb?t nem igaz?n szeretem, a gomba vad?szat izgalma, az ezzel j?r? hossz? s?ta a csod?s term?szetben, a j? leveg?n vonz?v? teszi sz?momra ezt a "sportot".
Csak olyan gomb?t szedek ?s fogyasztok, amiben biztos vagyok, hogy ehet?
.
Az al?bbi recept?r?r?l, valamint arr?l, hogy l?tezik olyan gomba, amib?l finom lekv?rt lehet f?zni Sebesty?n ?rp?dt?l hallottam, akinek a szaktud?sa ebben is verhetetlen. M?gis, az elk?sz?t?s alatt kiss? v?ltoztattam az interneten olvasottakon.
Hozz?val?k:
1,5-2 kg s?rga gy?r?stin?ru
35-50 dkg cukor ?zl?s szerint
5-6 szegf?szeg
1 kiskan?l citroms?
1 citrom reszelt h?ja
1 csomag 3:1 ben dzsemfix
A s?rga gy?r?stin?ru kalapb?r?t leh?zzuk ?s elt?vol?tjuk. El?gg k?nnyen megy, nem okoz nagy gondot, de az?rt van vele munka. A gomb?t feldaraboljuk, a cukorral ?s a f?szerekkel 25-30 percig f?zz?k. V?gezet?l hozz?adjuk a dzsemfixet, tov?bbi 5 percig f?zz?k, majd botmixerrel p?r?stj?k.
Steriliz?lt kisebb bef?ttes ?vegekbe szedj?k ?s a kupakokat j?l r?csavarjuk, hogy l?gmentes legyenek.
Nagyon-nagyon finom lett, az ?z?t semmi m?ssal nem tudom ?sszehasonl?tani.