Gombaburger
sponsored links
Az év végi sok-sok húsfogyasztás után bizonyára jól fog esni egy ízes, laktató, mégis húsmentes burger. A pogácsa gyakorlatilag egy gombafasírt, minden más ugyanaz, mint egy hagyományos hamburgerben.
A fasírt olyan finom, hogy salátával önálló fogás is lehet, de mehet fõzelék feltétjeként is!
Gombaburger
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 70 dkg csiperkegomba
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- tetszés szerinti zöldfûszer, nálam most kakukkfû
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
Ezen kívül:
- hamburgerzsömle
- zöldségek
- sajt
- mustár, ketchup, majonéz, zakuszka
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A gombát megtisztítjuk, késes betétû robotgéppel durvára vágjuk, ne legyen túl pépes! A hagymára tesszük, erõs tûzön kevergetve addig sütjük-pároljuk, míg a keletkezõ (meghökkentõen sok) folyadékot teljesen el nem fõvi!
Fûszerezzük, picit hûlni hagyjuk, és belekeverjük a tojást, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy összeálló, jól formázható masszát kapjunk.
Két tenyerünk között pogácsákat formálunk belõle, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd kevés forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Papírtörölközõre szedjük, lecsepegtetjük, majd mintha csak húspogácsa lenne, összeállítjuk a szájízünk szerinti hamburgert.