Gomb?s sert?starja
sponsored links
Hozz?val?k:
8 szelet sert?starja
?zl?s szerint gomba (nekem most sz?r?tott erdei gomba volt - kb 1 mar?knyi)
s?,bors
pici ?r?lt k?m?ny
2 nagyobb gerezd fokhagyma v?konyra szeletelve
1 mokk?skan?l must?r
f?l leveskocka
2 ev?kan?l simaliszt
olaj
A h?sszeleteket nemkell klopfolni, csak a sz?leken t?bb helyen bev?gni, hogy ne kunkorodjon majd fel s?t?skor. S?ztam, borsoztam mindk?t oldalukon.
Egy teflonserpeny?ben kev?s olajat hev?tettem,majd a h?sokat mindk?t oldalukr?l megpir?tottam. Kiszedtem. A visszamaradt zsirad?khoz hozz?adtam a szeletelt gomb?t ?s a fokhagym?t (?n a sz?r?tott erdei gomb?t el?tte v?zbe ?ztattam, egy kis id? ut?n a vizet kicser?ltem, majd tov?bb ?ztattam. Ezt a m?sodik vizet haszn?ltam azut?n a husi fel?nt?s?hez, hogy majd intenz?vebb gomba?z? legyen az ?tel.)
Kicsit pir?tottam kevergetve, azut?n fel?nt?ttem1 cs?sze v?zzel (?n most a vizzel, amiben a gomba ?zott), pici k?m?nyt ?s egy f?l leveskock?t adtam hozz?, must?rt, majd visszaraktam a h?sokat. Lefedve p?roltam,m?g a h?s j?puha lett. Ekkor ?jra kiszedtem a h?sszeleteket, ?s bes?r?tettem a kev?s v?zben elkevert liszttel. Hagytam p?r percet rotyogni, ?s k?sz is.
P?rolt rizzsel t?laltam.