Gomb?s-cukkinis csirke
sponsored links
?ltal?ban ?gy szokott lenni n?lam, hogy nem receptekhez v?s?rolok be, hanem bev?s?rolok ?s ?gy sz?letnek a receptek. Na, persze az?rt nem meggondolatlanul teszem a kos?rba az ?rukat, hanem n?zem az akci?mat, figyelembe veszem, hogy mit szabad ennem ?s az?rt azt is, hogy mit szeretek. :) Majd a h?t? tartalm?b?l alkotok valamit. Enn?l az ?teln?l is csak annyit tudtam, hogy valamilyen csirk?s lesz... azt?n kinyitottam egy h?t?t ?s megl?ttam a z?lds?ges l?d?t benne... :)
Elk?sz?t?se
Kev?s zsirad?kon megdinsztelj?k a felapr?zott hagym?t. R?tessz?k a felkock?zott csirkemellet, ?s feh?red?sig pir?tjuk. Meghintj?k barna rizsliszttel, ?sszekeverj?k ?s tov?bbi 1-2 percig pir?tjuk. Hozz?adjuk a felkock?zott cukkinit ?s gomb?t, majd annyi v?zzel fel?ntj?k, ami ?ppen ellepi. Ha megpuhult minden, tejsz?nt ?nt?nk r? ?s ekkor f?szerezz?k. N?h?ny perc alatt k?szre forraljuk.
Az ?tmosott bulgurt s?s, ?tel?zes?t?s v?zben puh?ra f?zz?k.
Hozz?val?k:
1-2 ek. k?kuszolaj
150-200 g csirkemell
1 v?r?s hagyma (70g)
10 g barna rizsliszt
1 f?l cukkini (115 g)
1 nagyobb csiperke gomba (60 g)
2-3 dl v?z
30-40 ml rizstejsz?n
s?, bors, delik?t
120 g bulgur