Gofri Arany módra

2010-09-29

sponsored links

Sokszor sütök gofrit tartalmasabb levesek után. Pár hete találtam ezt a receptet a Mindmegette oldalon, és nagyon megszerettem. Nem kell méricskélni sokat, hála a margarinok  csomagolásán az osztásjelzéseknek én abból is 10dkg-t rakok bele, így azt se kell méregetnem. Gyorsan elkészül, és a család mindig nagyon örül neki!

Mi most lekvárral, porcukorral ettük, de csokikrémmel, vagy Nutellával is finom :)

Goffri Arany módra

Hozzávalók:
2 csésze liszt
1/4 csésze cukor
1/4 csésze víz
3/4 csésze tej
9 dkg olvasztott vaj
2 db tojás (külön a fehérje és a sárgája)
(1 csésze= kb 2,5 dl)

Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük simára a lisztet, a tojások sárgáját, a vizet, a tejet és az olvasztott vajat. A tojásfehérjét külön verjük kemény habbá. Óvatosan, fokozatosan keverjük bele a cukrot. Az így felvert tojásfehérjét keverjük össze a tésztával.
A gofrisütõt célszerû még hideg állapotban egy kicsit megkenni vajjal. Ha felmelegedett kb. 1/2 csésze tésztamennyiséget (sütõnként változó lehet) tegyünk a sütõbe, és valamennyire egyengessük el. Nem kell nagyon, mert magától úgyis eligazodik. Kb. 2-3 perc alatt megsül.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... foznijo.blog.hu/2010/09/29/gofri_aran...

sponsored links

Keres?s